image_2023-11-30_134303534

Duurzaamheid en natuurlijk gips

De wereld om ons heen is constant in beweging en er worden steeds meer eisen gesteld aan duurzaam bouwen en aan duurzaam afwerken van binnenruimtes. Bij Stukadoorsbedrijf C.P. Groenendijk vinden we duurzaamheid heel belangrijk en daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Saint-Gobain Gyproc, hét bedrijf dat gespecialiseerd is in lichtgewicht gipsplaten voor wanden, plafonds en vloeren en in duurzame voeg- en stucproducten.

Samen voor duurzaamheid

Saint-Gobain Gyproc is wereldwijd zowel de grootste producent als de grootste leverancier van duurzame gipsproducten. Het is onderdeel van Saint-Gobain, wereldmarktleider in bouwmaterialen. De Nederlandse vestiging Gyproc-Nederland levert al meer dan zestig jaar gipssystemen en gipspleisters voor de droge en de natte binnenbouw. Door producten van Gyproc te verwerken in onze projecten, gaan we samen voor duurzaamheid en dragen we ook ons steentje bij aan een toekomst voor onze kinderen.

Natuurlijke gipsplaten

Wat u misschien nog niet wist is dat gips een volledig recyclebaar product is dat oneindig opnieuw kan worden gebruikt, zonder dat het afneemt in kwaliteit. De gipsplaten van Gyproc zijn inmiddels al deels (30%) vervaardigd uit gerecycled gipsmateriaal. Daarnaast bestaat het karton in de gipsplaten uit 100% gerecycled materiaal.

Milieuvriendelijk gips wat is dat?

Het stukadoorsgips dat Gyproc levert, wordt gemaakt van natuurgips dat gedolven wordt in groeven in Frankrijk. Dit gebeurt hier al meer dan honderd jaar en er is waarschijnlijk nog een voorraad voor de komende driehonderd jaar. Het gips is duurzaam omdat het milieuvriendelijk is, het is licht van gewicht, eenvoudig glad af te werken en het heeft standaard een hoge hardheid door de fijne structuur.

Ook levert Gyproc rookgasontzwavelingsgips, een restproduct van het zuiveringsproces van rookgas dat afkomstig is uit elektriciteitscentrales die kolengestookt zijn. Dit gips is een van de zuiverste en milieuvriendelijkste in zijn soort en wordt duurzaam geproduceerd in Duitsland.

Bij Stukadoorsbedrijf C.P. Groenendijk zijn we er trots op dat we, door het gebruik van duurzame materialen in de binnenbouw een substantiële bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Schrijf een reactie